Telenor får adgang til Fibias fibernet

Snart får 500.000 adresser på Sjælland, Lolland, Falster og i Østjylland større valgfrihed, når de vælger internet. Telenor og Fibia har netop underskrevet en aftale, så Telenor fremover kan tilbyde lynhurtigt fiberbredband til alle husstande og virksomheder i Fibias dækningsområde. Dermed bliver Telenor Danmarks største udbyder af højhastigheds-internet.

Aftalen giver i første omgang 500.000 husstande mulighed for at få fiberbredbånd fra Telenor. Senere når aftalen op på cirka 600.000 husstande i forbindelse med Fibias planlagte udbygning af fibernettet.

”I dag betragtes højhastigheds-internet som en selvfølge. Derfor er Telenors aftale med Fibia endnu en vigtig milepæl i Telenors bredbåndstrategi, hvor vi går efter at skrue maksimalt op for hastighederne og ned for priserne i hele landet," siger Telenors administrerende direktør Lars Thomsen

"Men hastighed gør det ikke alene. Vi oplever, at når både virksomheder og private har tjekket, at hastigheden er i orden, så er det parametre, som tilgængelighed, service og ingen skjulte gebyrer, der er afgørende for det endelig valg,” siger Lars Thomsen.

Telenor bliver Danmarks største udbyder af hurtigt internet

Allerede inden aftalen med Fibia kan Telenor tilbyde højhastigheds-internet til 1,9 mio. adresser landet over. Med aftalen kommer Telenor dermed til at kunne tilbyde højhastigheds-internet til i første omgang 2,4 mio. husstande, hvilket gør Telenor til Danmarks største udbyder af højhastigheds-internet - det vil sige internet med hastigheder på minimum 1.000 Mbit/s.

Det er ikke kun privatkunder, der får glæde af aftalen. Aftalen betyder nemlig også et løft for mange virksomheder, der i lyset af corona-situationen har fået en ny udfordring at forholde sig til.

”Hjemmearbejdspladsen er blevet et nyt fokusområde. Både virksomheder og medarbejdere har set, hvor vigtigt det er med ordentlige forhold, når folk pludselig er nødt til at arbejde hjemmefra," siger Lars Thomsen fra Telenor og fortsætter:

"En effektiv hjemmearbejdsplads stiller krav til medarbejderens internetforbindelse. Aftalen mellem Telenor og Fibia giver vores erhvervskunder mulighed for at opgradere medarbejdernes forbindelse, hvilket på den lange bane giver både virksomhed og medarbejdere større fleksibilitet."

Hos Fibia ser Net- og Wholesale direktør Steen Nielsen frem til at byde Telenor velkommen på en infrastruktur i verdensklasse:

"Kunder og virksomheder skal kunne vælge det produkt, der passer bedst til deres behov," siger han og tilføjer:

"Fibernettet er den bedste teknologi til hurtigt og stabilt internet og med vores løbende udbygning i både Østjylland, Region Sjælland samt København og Nordsjælland, kan rigtig mange familier og virksomheder få glæde af vores åbne net."

Danmarks bedste internet

Med adgangen til fiberbredbånd fra Telenor får de 500.000 husstande adgang til Telenors nye internet-produkt MaxSpeed. Et koncept der tilbyder landets højeste internethastigheder til så lav en pris og på så kundevenlige vilkår, at Forbrugerrådet Tænk netop har kåret MaxSpeed fra Telenor som Danmarks bedste internet-produkt.

I Region Sjælland har omkring 290.000 familier og virksomheder mulighed for at benytte Fibias fibernet. I Østjylland har cirka 135.000 familier og husstande den mulighed mens der i Nordsjælland og Hovedstadsområdet er cirka 80.000. Det er alle disse husstande, der snart får adgang til fiberbredbånd fra Telenor. Det tekniske set-up forventes at være på plads i løbet af 2021, hvor Telenor vil være klar til at byde de første kunder velkommen.