Mere fibernet til Østjylland

Fibia fortsætter den massive udrulning af fibernet. Op mod 30.000 husstande og virksomheder ventes at blive tilbudt en fiberforbindelse i Østjylland i løbet af 2021. I Horsens, Hedensted, Grenaa og flere mindre byer på Djursland er arbejdet i gang.

Selvom der har været fuld fart på udbygningen af fibernettet de seneste år, er der stadig hvide pletter på det digitale landkort.

Derfor fortsætter Fibia den massive udrulning i 2021:

- Vi har valgt at fortsætte det høje tempo, så flest muligt hurtigst muligt får adgang til fibernettet, siger administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

Fibia forventer at investere omkring halvanden milliard kroner i at udbygge fibernettet i år og omkring en tredjedel forventes at blive lagt i det østjyske.

Langt ud på landet

Det er især de tyndt befolkede områder, der er plaget af langsomt og utidssvarende internet og de områder, står snart for tur.

- Lige nu er vores fokus at få så meget volumen ind i forretningen som muligt. Vi skal populært sagt have en motorvej, hvor så mange som muligt kan køre med høj hastighed på internetforbindelse. Det ruster os økonomisk til at komme ud til alle andelshavere, lyder det fra Casper Holst-Christensen, der samtidig forklarer, det er meget, meget dyrt at nå de sidste huse.

- Der er bare langt mellem husene i de områder, men vi står på hovedet for at finde både tekniske og økonomiske løsninger.

I nogle af disse områder, kan det koste flere hundrede tusinde kroner at lave en tilslutning til fibernettet.

Alle skal have ordentligt internet

Med det nuværende tempo, forventer Fibia at nå ud til 99 procent af andelshaverne i NRGi i løbet af de næste to til tre år.

Fibias fibernet når i dag forbi omkring 149.000 familier og virksomheder i Østjylland og 293.000 i Region Sjælland, mens der i Nordsjælland og Hovedstadsområdet er cirka 80.000 adresser med adgang til Fibias produkter.

Det betyder, at omkring 55 procent af NRGi’s andelshavere har adgang til Fibias fibernet og derudover har en femtedel af andelshaverne adgang via en anden udbyder af hurtigt og stabilt fibernet.

Fibia er ejet af andelsselskaberne Andel – tidligere SEAS-NVE - og NRGi i Østjylland. Andel ejer to tredjedele mens NRGi ejer den sidste tredjedel

Publiceret den 20. april 2021.