Fibernet tilbydes i Juelsminde

Fibernet er fremtidens digital løsning og den kommer til Juelsminde, hvis der er lokal opbakning nok til projektet. Tilslutningsprisen bliver nul kroner for dem, der er med fra start.

Flere end 1500 husstande i Juelsminde kan se frem til at blive koblet gratis på fremtidens fibernet. I de kommende uger afsøger fibernetselskabet Fibia nemlig interessen og er den stor nok, bliver projektet en realitet, fortæller administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen:
 
- Vi kommer med gravemaskinerne og kablerne, hvis der er nok, der vil koble sig på, fortæller han og vurderer samtidig, at hvis opbakningen er der, vil gravearbejdet gå i gang til april og alle, der har bestilt, vil være på fibernettet i løbet af efteråret.

Se kort over Juelsminde her.

Fremtiden er fibernet

Juelsminde er det andet område i Østjylland, der får tilbudt fibernet fra Fibia, der over de kommende fem år tilbyder alle i NRGis forysningsområde 1 Gb/s højhastighedsinternet med en investering på 1.2 milliarder kroner fra NRGi.

Lystrup var det første område, hvor der fik tilbudt fibernet og her var interessen stor nok til, at projektet kunne gennemføres.
 
- Vi får alle brug for mere båndbredde. Ikke bare, når vi skal streame film eller modtage fjernundervisning, men også når vi i fremtiden skal udnytte mulighederne for telemedicin og i det hele taget have adgang til digital infrastruktur, siger Casper Holst-Christensen og tilføjer:

- Fibernettet giver helt enormt hurtige og stabile forbindelse og derfor er det en meget fremtidssikret teknologi, fastslår han.

Interessen bestemmer

Tilbuddet om fibernet fungerer efter princippet om at der kommer fibernet, hvor der er interesse og interessen kan alle vise på www.fibia.dk/fiber.

Hvis interessen er stor nok, kommer Fibia med gravemaskinen, men er der ikke lokal opbakning, så kører gravemaskinerne videre til et andet område.