Fibernet til Nykøbing Falster

Fibernet er fremtidens digital løsning og den kommer til Nykøbing Falster, hvis der er lokal opbakning nok til projektet. Tilslutningsprisen bliver nul kroner for dem, der er med fra start.

5.000 husstande i Nykøbing Falster kan se frem til at blive koblet gratis på fremtidens fibernet. I de kommende uger afsøger fibernetselskabet Fibia nemlig interessen og er den stor nok, bliver projektet en realitet, fortæller administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen:

- Vi kommer med kabler og gravemaskiner, hvis der er nok, der vil koble sig på, fortæller han og vurderer samtidig, at hvis opbakningen er der, vil gravearbejdet gå i gang til april. Op mod jul vil de kunder der har bestilt, være koblet på fibernettet.

Se kort over Nykøbing F. her.

Fremtiden er fibernet

Region Sjælland og Øerne er generelt plaget af langsomt internet og manglende infrastruktur til fremtidens digitale løsninger, men fibernettet skaber pladsen i kablerne:

- Vi får alle brug for mere båndbredde. Ikke bare, når vi skal streame film eller modtage fjernundervisning, men også når vi i fremtiden skal udnytte mulighederne for telemedicin og i det hele taget have adgang til digital infrastruktur, siger Casper Holst-Christensen og tilføjer:

- Fibernettet giver helt enormt hurtige og stabile forbindelse og derfor er det en meget fremtidssikret teknologi, fastslår han.

Inden udgangen af år 2023 vil alle andelshavere i energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE have fået tilbudt fibernet fra Fibia.

På Sydlolland får næsten 90 procent af husstandene mulighed for at koble sig på fibernettet og en stor del af Nykøbing Sjælland og området omkring Mullerup, Dalby, Reersø og omegn får også fibernet i løbet af året.

Interessen bestemmer

Tilbuddet om fibernet fungerer efter princippet om at der kommer fibernet, hvor der er interesse og interessen kan alle vise på www.fibia.dk/fiber.Hvis interessen er stor nok, kommer Fibia med gravemaskinen, men er der ikke lokal opbakning, så kører gravemaskinerne videre til et andet område.