Fotograf øjner nye forretningsmuligheder med hurtigere internet

For erhvervsfotograf Niels Christoffersen fra NC-foto i Slagelse, vil Fibias lynhurtige bredbåndsforbindelse betyde mulighed for at tilbyde helt nye services.

Lærreder og lamper svæver elegant fra mobile skinner i loftet, og langs væggene står der rækkevis af bordplader, opsatser og hvor end man lader blikket falde, er her teknisk udstyr i lange baner.
Vi er midt i et lyst og moderne boligkvarter i det østlige Slagelse, hvor erhvervsfotograf Niels Christoffersen har indrettet sit studie og kontor i den ene ende af familiens private villa. I hans virksomhed NC-foto er alt indrettet nøjagtigt, så hvert eneste foto kan laves fuldstændig efter kundernes krav og ønsker. Ikke mindst når det handler om produktfotos og portrætter, som han primært arbejder med.

På vej herhen i labyrinten af små stikveje stod rullerne med Fibias orange kabler klar til at blive lagt i jorden for områdets virksomheder og private kunder. Og fotografen er blandt de, der glæder sig til at få del i den lynhurtige fiberforbindelse, der venter om få måneder. Og som vil give ham helt nye muligheder for at servicere kunderne.

Produktfotos, vin og farvel til flaskehalse
Selvom klokken kun lige er passeret 10 har vores vært stillet vin frem og Niels Christoffersen har allerede haft en del flasker igennem fingrene, siden arbejdsdagen startede. De står dog uåbnede tilbage, efter han er færdig med dem, men den lokale vinimportør kan se frem til snart at have et nyt godt billedmateriale at sælge sine produkter med.

- Man tror næsten det er løgn, hvor meget udstyr der skal til, for at få lavet det helt rigtige billede af en flaske vin, smiler Niels Christoffersen, og placerer en ny rødvinsflaske mellem rækkerne af lamper i forskellige størrelser.
Efterfølgende skal billederne gemmes og færdigbehandles. Det arbejde foregår alt sammen via en digital service ude ‘i skyen’, så fotografen altid har sine billeder ved hånden, uanset hvor han befinder sig.

Med fotografens nuværende forbindelse, kan det være en stor udfordring, at lave opgaver, der kræver meget båndbredde, og Niels Christoffersen ser derfor frem til at blive indehaver af et lynhurtigt internet.

Højhastighedsforbindelsen betyder nye forretningsområder

Når han kan åbne for den 100/100 erhvervsforbindelse fra Fibia, der snart føres ind i fotostudiet, vil fotografens arbejde ændre sig markant og stille hans forretning bedre fremadrettet.

- Hastigheden på nettet er grundlæggende helt altafgørende for moderne fotografer i dag, siger han. Gennem sine 10 år lange karriere som professionel fotograf, har branchen ændret sig markant, fortæller Niels Christoffersen.

- Med moderne kameraer kan man lave fotos i langt højere opløsning end tidligere og det betyder tungere billedfiler. Den udvikling vil kun fortsætte fremover, forklarer han.

Han peger på to hovedområder, der vil ændre sig med den nye internethastighed:

Dels det sikkerhedsmæssige og dels fleksibiliteten.

- Risikoen for at miste sit materiale, rumsterer vist i hovedet på alle, der arbejder med digitale filer og derfor foretrækker jeg at have alt mit materiale liggende på en cloudtjeneste, der er specialiseret i at håndtere den slags, siger han.

- Samtidig er det en stor fordel at have sit materiale liggende ude i skyen, hvis jeg er ude ved en kunde, som skal se konkrete eksempler på hvordan vi løser netop deres behov, fortsætter han.

Video i 4K

For kundernes ønsker og behov ændrer sig hele tiden:

I den seneste tid har NC-foto modtaget stadigt flere forespørgsler på videoopgaver, der skal filmes i det højopløselige 4K format.

At arbejde målrettet med det, uden at have en lynhurtig netforbindelse, vil være for tidskrævende lige nu, forklarer han. Derfor er han endnu ikke for alvor gået i gang med at udvikle den del af sine tjenester.

Alt i alt ser man hos NC-foto frem til at kunne skrue ned for up- og download tiderne og samtidig kunne tage flere kunder ind:

- Altså når jeg har fået de nye kabler ført ind til mit studie, kan jeg tilbyde virksomhederne en endnu bedre og mere effektiv visuel service, slutter Niels Christoffersen.